Een tipje van de sluier

circle

Vacature komt binnen

Wanneer er een vacature bij ons binnenkomt, worden er allerlei raderen in werking gezet. Maar we vliegen niet te hard van stapel: we beginnen met een uitgebreide inventarisatie waarbij dialoog het sleutelwoord is. Pas als we in kaart hebben wie de opdrachtgever is, hoe de branche in elkaar steekt en wat de échte vraag is,  begint de machine te draaien om zo snel mogelijk met een aantal perfecte kandidaten te komen. Een greep uit onze tools:

circle

Crossmediale campagne

Voor iedere nieuwe vacature starten we een crossmediale campagne. Onze recruitment consultants schrijven verschillende pakkende vacatureteksten voor gebruik in verschillende media.

De campagnes worden onder andere gepubliceerd op banenwebsites en binnen netwerken van werkzoekenden. Daarnaast verschijnt de vacature op onze eigen website en ontvangen geschikte kandidaten uit ons bestaande netwerk een gepersonaliseerde melding waarin we de vacature kenbaar maken.

circle

Sourcing

Naast de crossmediale campagne gaan onze sourcers aan het werk om via verschillende zoektechnieken, waaronder boolean searching, te zoeken naar geschikte kandidaten.

Hiervoor gebruiken de sourcers complexe algoritmen en zoekmethodieken die Keser door de jaren heen zelf heeft ontwikkeld en die continu verbeterd worden. Deze algoritmen dringen door tot de diepere lagen van het internet door gebruik te maken van metadata en dynamische queries. Een proces dat zonder onze tools onbegonnen werk is, maar waarmee onze sourcers gericht kunnen zoeken – en vinden.

Een extra uitdaging bij het sourcen is de specifieke benadering van een potentiële kandidaat. Wanneer iemand er niet op rekent om gevonden te worden, is het van belang hier subtiel en voorzichtig mee om te springen. Ook daarin zijn onze sourcers zeer bedreven, waardoor een hoog percentage van deze kandidaten ook daadwerkelijk bij ons aan tafel komt.

circle

Zoeken binnen netwerk

Keser beschikt over het grootste netwerk aan O2C-kandidaten van Midden- en Zuid-Nederland. Wanneer er een nieuwe vacature binnenkomt, gaan onze Recruitment Consultants op zoek naar geschikte kandidaten binnen ons netwerk.

circle

Selecteren & benaderen

We zijn op een punt aangekomen dat we een aantal uitermate geschikte kandidaten hebben gevonden. Een cruciaal punt, want het zou voor de hand liggen om direct een aantal van deze kandidaten voor te stellen aan de opdrachtgever.

Keser gaat een stap verder. De kandidaten die nadat ze benaderd zijn interesse in de vacature hebben worden allen uitgenodigd voor een competentiegericht interview. Een gesprek waarin naast competenties ook drijfveren en persoonlijkheid worden getoetst.

Op basis van de resultaten van deze interviews, in combinatie met de C.V.’s en de persoonlijkheden van de kandidaten, wordt er een definitieve selectie gemaakt.

circle

Kennismaken

De geselecteerde kandidaten worden voorgelegd aan de opdrachtgever en er vinden kennismakingsgesprekken tussen opdrachtgever en kandidaat plaats.

Een belangrijk proces waarbij Keser de regie voert, als sparringpartner fungeert en alle partijen up-to-date houdt. Indien nodig faciliteert Keser aanvullende assessments of tests om eventuele twijfel weg te nemen of om bepaalde competenties te bevestigen.

circle

Afronding & nazorg

Arbeidsvoorwaarden worden besproken en vastgelegd, waarbij Keser als mediator optreedt om te zorgen dat beide partijen goed vertegenwoordigd zijn.

Daarna begint de kandidaat aan een nieuw hoofdstuk in zijn of haar loopbaan, waarbij Keser continu blijft monitoren om de kwaliteit van de match en de voortgang van de kandidaat te kunnen evalueren, en bij te sturen waar nodig.

circle

Mogelijkheden

Onze recruiters en sourcers staan te springen om ook voor jou die perfecte kandidaat te vinden en selecteren. Daag ze uit.

Meer lezen

Keser en het
Order 2 Cashproces.

Context. Daar draait het om. Zonder de juiste context is het nagenoeg onmogelijk om de juiste kandidaten voor onze opdrachtgevers te vinden.

En toch doen we dat al 20 jaar met groot succes — de juiste kandidaten vinden. Hoe? Door ons te focussen op die context: het Order to Cash-proces (O2C).

Want wanneer je precies weet hoe een bedrijfsproces werkt, dan weet je ook wat een kandidaat kan bijdragen aan dat proces. Daarom kijken we niet alleen naar de functieomschrijving van een vacature, maar juist naar de positie in het O2C-proces die vervuld moet worden én de persoon.

Zo kan het voorkomen dat onze recruitment consultants een alternatief voorstel doen — niet op basis van de functieomschrijving, maar juist op basis van de plaats in het O2C-proces, waarmee dit proces uiteindelijk efficiënter wordt.

Meer lezen
Order 2 Cash Contact
Keser.nl maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan met het gebruik van de website ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Meer lezen
Voorkeuren Akkoord