Een introductie inLEAN management

Waarom LEAN? 

LEAN management legt de focus op het herkennen en bëinvloeden van processen.
Binnen LEAN wordt het doel gezet om elk proces zo effectief mogelijk in te delen en uit te voeren. Om zo met elke actie bewustzijn te creeren van wat de invloed is van het proces op het eindproduct en welke meerwaarde deze levert voor de eindgebruiker. 

Met andere woorden:

LEAN is werken met de meerwaarde in gedachten!

Om dit tot uitvoering te brengen is er know-how nodig van de proces (waarom wordt een proces op dergelijke manier uitgevoerd) en hoe kan het proces nog beter ingedeeld worden. Hiervoor gepaste oplossingen bedenken is één. Deze oplossingen ook effectief invoeren en naleven is twee.

Hoewel dit eenvoudig klinkt kan dit vanuit de organisatie veel weerstand met zich meebrengen. Daarnaast moet er ook gecontroleerd worden of er daadwerkelijk verbetering plaatsvindt en is het van belang dat alle medewerkers meewerken en meedenken over mogelijke verbeteringen.  Zulke grote ontwikkelingen stimuleren binnen een organisatie is niet makkelijk.

Om deze reden gaat de invoering van LEAN vaak gepaard met het opleidingen van managers. 

Hier ben je er nog niet mee. Binnen LEAN management heb je meerdere gradaties. Het einddoel is de fel begeerde Master Black Belt. Hiervoor komen echter nog black belt, green belt, orange belt en de yellow belt.

Voor iemand die nieuw instroomt in een organisatie is het van belang om processen snel te herkennen en de oorzaken hiervan te kunnen herleiden. Om deze reden heeft Keser o.a. een training laten ontwikkelen voor de yellow belt om onze kandidaten hierin bij te staan en te ontwikkelen. Op deze manier zitten zijn eerder op hun plek en  leveren ze daarnaast sneller rendement richting onze opdrachtgevers. Een win-win situatie dus!  

Meer lezen
Order to Cash Het sollicitatieproces Vacatures Meer Artikelen
Keser.nl maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan met het gebruik van de website ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Meer lezen
Voorkeuren Akkoord